Engin ESEN

1987 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Diyarbakır’da tamamladı. Ankara üniversitesi fen fakültesi   Biyoloji bölümüne yerleşti. Lisans eğitimini Dicle üniversitesi Fen fakültesinde  tamamladı. İkinci lisans eğitimini Dicle üniversitesi eğitim fakültesi  fen bilimleri öğretmenliği Anabilim Dalında tamamladı.  Lisans eğitimi sürecinde aynı zamanda Özel  Diyarbakır  Final Dershanesinde Etüt Öğretmenliği yaptı.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra  Özle Diyarbakır Final Ortaokulunda fen Bilimleri  öğretmenliği ve zümre başkanlığı yaptı. Bu süreçte Munzur  Üniversitesi  Fen Bilimleri Enstitüsünde Biyoteknoloji alanında tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2020-2021 Eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzda fen bilimleri öğretmeni olarak görev yapmaktadır.