ORTADOĞU KOLEJİ İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ

GENEL ÇALIŞMALAR

Okullar açılmadan önce müdür başkanlığında, rehberlik servisi danışmanlığında, sınıf ve branş öğretmenlerinin katılımıyla yapılan toplantıda yıllık faaliyet planları, öğrenci ve velilerimiz ile ilgili hedeflerimiz açıklanmaktadır.

OKULA KABUL-ÖĞRENCİ TANIMA ÇALIŞMASI

Ortadoğu Koleji İlkokulu yeni kayıt öğrencileri çocuğun zihinsel, sosyal ve fiziksel gelişimi rehber öğretmen tarafından gözlemlenir, gelişimine uygun tanıma çalışmaları hazırlanır ve aile ile olan iletişimi değerlendirilir. Yeni velilerimiz görüşmeye çağrılarak tanışma ve öğrenci hakkında bilgi alınır.

YENİ KAYIT ÖĞRENCİLERİN UYUMU

Okula yeni gelen öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılına uyum sürecini hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla bir hafta gözlem-oryantasyon programı uygulanır. Okulun ilk haftalarında rehberlik servisinin sınıflara girerek kendini tanıttığı bir oryantasyon programı oluşturularak, öğrencilerimizin okulda aile sıcaklığı hissetmesi amaçlanmaktadır.

ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Her öğrencimizin takibi kişiye özel bir rehberlik sistemiyle yapılır. Yetersiz olan alanlar belirlenerek zengin kaynaklarla takviye sağlanır. Bireyin hayal gücünü ve yaratıcığını geliştiren, gelişimi için ortam hazırlayan bir anlayışla çağdaş eğitim sistemi içinde psikolojik danışma ve rehberliğin öneminin bilinciyle çalışmalar sürdürülür.

ÖĞRENCİ-VELİ SEMİNERLERİ

Yıl içerisinde ebeveynlerle çocukların bireysel ve duygusal gelişimi ile ilgili bilgi paylaşılır. Bireysel veli görüşmeleri gerçekleştirilir. Duyulan ihtiyaç doğrultusunda veli paylaşım grupları ve veli eğitim seminerleri düzenlenir. Eğitim öğretim sürecinde öğrencilere dönük olarak çok sayıda seminer verilmektedir.

Toplumun mutluluğu için en temel koşulun, her yönüyle sağlıklı, kişiliği gelişmiş, farklılıkları görebilen, kendini tanıyan, kendini keşfedebilen yaratıcı bireyler yetiştirmek olduğuna inanan Ortadoğu Koleji çalışmalarını geliştirerek sürdürmeye devam edecektir.