Psikolojik Danışma ve Rehberlik

TANIMA ÇALIŞMASI

Kayıt öncesinde çocuğun zihinsel, sosyal, bedensel ve fiziksel gelişimi psikolojik danışmanımız tarafından gözlemlenir; yaş grubuna özel hazırlanmış tanıma çalışmaları uygulanır; ailesiyle olan iletişimi değerlendirilir.

YENİ GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN OKULA UYUM ÇALIŞMALARI

Yeni gelen anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılına uyum sürecini hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla 1 haftalık oryantasyon programı uygulanır. Okula gelişiyle birlikte ilk  rehber öğretmeni,sınıf öğretmeni ve müdürün  karşıladığı, daha ilk günden rehberlik servisinin sınıflara girerek kendini tanıttığı bir ortam oluşturarak, “Hoşgeldiniz” etkinlikleriyle öğrencilerimizin okulumuzda bir aile sıcaklığı hissetmesi amaçlanmaktadır.

Ayrıca velilerimizin de okulu tanıması ve uyumu için ilk haftalarda veli toplantısı düzenlenmektedir. Müdür başkanlığında, rehberlik servisi danışmanlığında, sınıf öğretmenlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, bir yıllık faaliyet planları, öğrenci ve velilerimiz ile ilgili hedef ve beklentilerimiz açıklanmaktadır.

GELİŞİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRME

Her öğrencinin bireysel gelişimi düzenli olarak takip edilir, gözlem (anekdot) kayıtları, oyun gözlem ve kazanım değerlendirme formları tutulur. Değerlendirme sonuçları “Bireysel Gelişim Raporu“ olarak her dönem içinde  aileye iletilir. Ayrıca her dönem sonunda “Portfolyo sunumları” ile öğrencilerimizin kendi değerlendirmelerini yapmaları ve ailelerine sunmaları da sağlanır.

YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ

Çocuğun gelişimi yılsonunda ailesi, sınıf öğretmeni ve psikolojik danışman ile beraber tekrar değerlendirilir.

ANNE BABA EĞİTİMİ

Yıl içinde ebeveynlerle çocuklarının bireysel gelişimleri ile ilgili bilgi paylaşılır. Psikolojik danışmanımız ebeveynlere çocukları ile iletişimde benimsemeleri gereken tutum ve yaklaşımlar ile evlerinde çocukları için nasıl bir ortam yaratmaları gerektiği konusunda destek verir. Bunun yanı sıra aileler, çocukları ile iletişimlerinin güçlenmesini sağlamak amacıyla tanınmış iletişim uzmanları tarafından verilen seminerlere ücretsiz katılabilirler.