Pelin BERRAK

Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır’da tamamladı. Üniversite eğitimini İstanbul üniversitesi Çocuk gelişimi, Yalova Üniversitesi Peyzaj ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerini okuyarak tamamladı.

2005-2014 yılları arasında çeşitli devlet okullarında ve özel eğitim kurumlarında okul öncesi öğretmeni olarak görev yaptı. 2006-2009 yılları arasında  TEGV (Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı) Düşler Atölyesinde okul öncesi öğrencilerine gönüllü olarak eğitmenlik yaptı.

2010-2011 arasında  (Yalova) Karaca Arboretum Ağaç müzesinde  alan rehberliği yaptı,  2010 yılı itibari ile TEMA vakfı tema gönüllüsü olarak bir çok projede yer almış olup, çocuklarda Doğa  bilinci ve çevre yönetimi  eğitimi vermek için "EKO Okullar" programında koordinatör Öğretmen olarak görev almaktadır.
2008-2014 yılları arasında sahne sanatları ve oyunculuk alanında eğitimler alarak Tiyatro oyunlarında oyunculuk yaptı. 2008 ve 2009 yılında öğrencileri ile okul öncesi resim yarışmasına katılarak ödül aldı.

Ankara Üniversitesi Uluslararası Drama Eğitim Semineri, Montessori uygulamaları, okul öncesinde dikkat ve hafıza çalışmaları, oyun temelli öğrenme teknikleri ve çocuk pedagojisi seminerlerine katıldı.
oyun terapisi, disleksi, objektif testler, mindfulness, meditasyon koçluğu, ve çocuk yogası uzmanlık eğitimlerinden sertifikalarını almış olup aynı zamanda "Çocuk Yogası" eğitmenliği yapmaktadır.

2014-2015 eğitim öğretim döneminden itibaren okulumuzda okul öncesi öğretmeni olarak görev yapmaktadır