Şaban ESEN

1990 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. 2016 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Lisans bitirme tezini “Sivil Toplum Kuruluşlarının Farkındalık Yaratmadaki Rolü” üzerine tamamladı. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesinde pedagojik formasyon eğitimi aldı. 2016-2018 yılları arasında Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı öğrenci temsilcileri dönem başkanlığı görevinde bulundu. Aynı üniversitede 2019 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Mantık Anabilim Dalında tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans tezinde “Sextus Empiricus ve René Descartes’ta Şüphe ve Bilginin Doğruluğu Problemi” konusunu çalıştı. Süleyman Demirel Üniversitesi Mantık Anabilim Dalında doktora eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda 2020 yılından bu yana Uluslararası Bilim Hareketi Federasyonunda Bilim Kurulu üyeliği görevini de sürdürmektedir.

Daha önce çeşitli özel eğitim kurumlarında görev aldı.

2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapmaktadır.