YAZ OKULU

Her yaz, Özel Yeni Ortadoğu Eğitim Kurumları'nın geniş kampüs alanı içerisinde, uzman eğitici ve antrenör kadrosuyla 7-13 yaş arası tüm öğrencilere alternatif bir yaz tatili olanağı sunuyoruz. Özel Yeni Ortadoğu Koleji Yaz Okulu, çocuklara eğlenceli bir tatil planlamanın yanı sıra, onları fiziksel ve sosyal yönlerden geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Özel Yeni Ortadoğu Yaz Okulu öğrencilerinin;

Yoğun geçen bir öğretim yılının ardından eğlenerek vakit geçirmelerini,

Düzenli bir biçimde spor yapmalarını,

Sanatla iç içe olmalarını,

Farklı fiziksel, sosyal, sanatsal beceriler kazanmalarını,

Zengin öğrenme ortamlarında ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini,

Arkadaşlık duygularını geliştirerek yeni dostluklar kazanmalarını,

Takım çalışması alışkanlığı kazanarak birlikte üretmenin keyfini yaşamalarını,

Zamanlarını planlamayı öğrenmelerini,

Beslenme alışkanlıklarını düzenlemelerini,

Paylaşım bilinçlerini arttırmalarını,

Düzenlenen oyunlardan ve yarışmalardan yola çıkarak kazanmanın sevinciyle, kimi zaman kaybediyor olmanın burukluğunu kişiliklerinde dengeli bir biçimde kaynaştırabilmelerini sağlamayı hedeflemektedir.

Hafta içi her gün 08.30 - 17.00 saatleri arasında açık olan Özel Yeni Ortadoğu Koleji Yaz Okulu'nda öğrenciler, belirlenen program dikkate alınarak yaşlarına göre gruplandırılmaktadırlar. Sportif, sanatsal, kültürel ve akademik nitelikli etkinlikler, haftanın belirli günlerinde düzenli ve dönüşümlü olarak yürütülmektedir. Haftalık etkinlik programları, grupların aynı mekânlarda ve aynı zaman dilimi içinde bir araya gelmeyeceği biçimde düzenlenmekte ve uygulanmaktadır. Etkinlikler, konusunda uzman eğitici ve antrenörler gözetiminde yürütülmekte ve her gruptan sorumlu olan bir öğretmen gün boyu öğrencilerle birlikte olmaktadır.

Ayrıca Yaz okulumuz yaz tatili boyunca açık olup, 3-6 yaş öğrencilerine, ilgi ve yeteneklerini tanıyabilmelerine yardımcı olacak, temel beceri alanlarına başlangıç yapmalarını sağlayan özel bir yaz tatili programı düzenlenmektedir.

Özel Yeni Ortadoğu Koleji Yaz okulu öğrencilerine her gün öğle yemeği sunulmaktadır. Gelişme çağında olan ve spor yapan çocukların günlük kalori ve besin ihtiyaçları göz önüne alınarak belirlenen menüler, hijyen kurallarına uyularak, Özel Yeni Ortadoğu Okulları'nın tesislerinde hazırlanmaktadır.

Okul Sağlık personelimiz öğrencilerin rutin sağlık kontrollerini yapmaktadır. Ayrıca, tüm gün hemşire tarafından sağlık hizmeti sunulmaktadır.

Diğer Yaz Okullarından farklı olarak geziler ve piknikler hariç tüm etkinlikler Özel Yeni Ortadoğu Okulları Kampüsü'nde yapılmaktadır. Böylelikle öğrenciler güvenli bir ortamda, gün içinde şehir trafiğinde vakit kaybetmeksizin etkinliklerini sürdürebilmektedir.

Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan Özel Yeni Ortadoğu Koleji Yaz Okulu, yeni eğitim-öğretim döneminin 2 hafta öncesine kadar da sürdürülmektedir.

TESİSİMİZ

Çocuk Havuzu, Olimpik Yüzme Havuzu, Piknik Alanları, Açık-Kapalı Basketbol Sahaları, Spor Salonları, Halı Futbol Sahası, Sinema Salonu, Drama Odası, Yaratıcı Sanatlar Atölyeleri, Çocuk Parkı, Masa Tenisi Mekanları, İnternet Odaları, Jimnastik Salonu, Satranç Odası, Müzik Odası.

7- 13 YAŞ GRUBU ETKİNLİKLERİMİZ

Sportif Etkinlikler

Yüzme, Basketbol, Voleybol, Bisiklet Eğitimi, Futbol, Jimnastik, Step, Pilates, Masa Tenisi, Satranç.

Kültürel, Sanatsal ve Diğer Etkinlikler

Bilgisayar, Enjoyable English, Yaratıcı Sanatlar, Seramik, Müzik, Resim, Dans, Eğitsel Oyun, Drama, Yarışmalar, Kültürel Geziler, Piknikler, Dönem Sonu Partileri.

3-6 YAŞ GRUBU ETKİNLİKLERİMİZ

Yüzme, Basketbol, Jimnastik, Drama, İngilizce, Müzik, Eğitsel Oyun, Bilgisayar, Yaratıcı Sanatlar.